Морське перевезення автомобіля

Подорож кораблем – це найдешевший спосіб транспортування автомобілів з США до Європи. Подорож кораблем з великого порту із західного узбережжя займає близько 20 днів, зі східного – вдвічі менше.

У разі транспортування ” roll on – roll off” автомобілі з США здійснюють міжконтинентальну подорож на судні, спеціально призначеному для перевезення автомобілів, що дозволяє знизити транспортні витрати порівняно з контейнерним транспортуванням. За цією системою транспортний засіб, імпортований зі Штатів, скочується з корабля, для чого не потрібен кран. Транспортний засіб проходить митне оформлення на пристані для в’їзду в країну. 

Покупець транспортного засобу може вибрати будь-яку транспортну компанію або скористатися допомогою в організації доставки з місця покупки в порт або за іншою вказаною адресою.

Відстежити маршрут транспортного засобу з контейнером можна через ці веб-сайти, ввівши номер контейнера:

Транспортні засоби перевозяться в стандартних 20- або 40-футових морських контейнерах. Залежно від розміру транспортного засобу, його зовнішніх габаритів, в одному контейнері може бути розміщено від 1 до 4 автомобілів одночасно.

Вартість фрахту автомобіля залежить від:

      • порту завантаження,
      • Ro-Ro на борту або в 20 або 40 футовому контейнері,
      • консолідований чи збірний вантаж,
      • кількості транспортних засобів, що перевозяться,
      • розміру та габаритів транспортного засобу,
      • вартість додаткового страхування вантажу,
      • збори в порту призначення (кожен порт/агент застосовує різні збори).

Середня вартість перевезення вантажу з США через Атлантичний океан становить від 800 до 1500 доларів США.

Витрати включають в себе – вартість проходження експортної митниці в США, витрати на доставку контейнера в порт і навантаження на судно. Ця вартість потім потрапляє в митну базу, з якої розраховуються митні, ПДВ та акцизні збори. Приблизний час доставки вантажу з США через Атлантику становить 4-6 тижнів в залежності від порту завантаження і порту призначення.

 

При проходженні митниці в Бремерхафені, Німеччина, ви сплачуєте 10% мита від вартості автомобіля, вказаної в інвойсі, а не на розсуд митника. Після прибуття автомобіля в порт призначення його необхідно задекларувати для митного оформлення, а потім транспортувати до місця призначення автомобільним транспортом, наприклад, на причепі або на колесах. Ми пропонуємо комплексну організацію та нагляд за повним процесом митного оформлення та транспортування транспортного засобу (послуга “від дверей до дверей”).

Контейнери, типи, розміри

Середня вартість морського перевезення автомобіля з США через Атлантичний океан становить від 800 до 1500 доларів США.

Складовими загальної вартості транспортування є:

      • експортне митне оформлення в США,
      • потім витрати на доставку контейнера до порту,
      • завантаження на судно.

Наприклад, транспортування автомобіля з США до Гдині в Польщі в середньому на 500 доларів США дорожче, ніж доставка до порту Бремерхафен у Німеччині. Ця вартість потім включається в митну базу, на основі якої розраховуються митні, ПДВ та акцизні збори. Приблизний час морських перевезень автомобілів зі Штатів становить від 4 до 6 тижнів в залежності від порту завантаження і порту призначення.

При проходженні митниці в Бремерхафені ви сплачуєте 10% мита від вартості автомобіля, яка вказана в інвойсі, а не на розсуд митника.

Вибирайте MotoExIm і імпортуйте свій автомобіль дешевше

Після прибуття автомобіля в порт призначення його необхідно пред’явити для митного оформлення, а потім транспортувати до місця призначення автомобільним транспортом, наприклад, на причепі або на колесах. Середня вартість перевезення автомобіля автовозом або вантажівкою в Європі становить приблизно 2 злотих за кілометр. Оптимальним рішенням буде скористатися нашою комплексною послугою, де ми пропонуємо взяти на себе всі імпортні формальності та збори, а також транспортування за вказаною адресою.

Прайс-лист на морські перевезення в різні порти світу

Вартість морських перевезень автомобілів (в доларах США) з портів Майамі, Лос-Анджелеса, Нью-Йорка в США в окремі порти світу:

Transport morski

Транспортна документація

Кожна країна має власні правила щодо прав власності, форм передачі прав власності наступному покупцеві, а також окремі вимоги та правила щодо експорту транспортних засобів. Ми рекомендуємо вам ретельно ознайомитися з цими правилами перед покупкою автомобіля або доручити це зробити досвідченому дилеру, брокеру. Це може вберегти вас від ситуації, коли легально придбаний в іншій країні автомобіль не впустять в країну покупця через одне слово або термін, написаний на його документі – титулі, наприклад ” salvage unrebuildable” або ,,certificate of destruction”.

Автомобіль може виглядати як новий, але ніколи не бути зареєстрованим у країні покупця, або навіть бути конфіскованим митниками як, наприклад, екологічно небезпечні відходи. Той факт, що ви купуєте транспортний засіб у візуально задовільному стані, не є гарантією того, що він не був раніше затоплений, не був утилізований страховими компаніями та місцевим законодавством як непридатний для використання на дорогах загального користування, про що є відповідна відмітка в документі на право власності. Часто такі транспортні засоби продаються на аукціонах, де покупці гарячково перебивають один одного, не знаючи попередньо історії транспортного засобу та його документів. Уникнути такої проблемної ситуації можна двома основними способами. Перший – довірити купівлю та імпорт досвідченому, відповідальному дилеру, а другий, можливий лише в США, – придбати звіти про історію транспортного засобу в інформаційних службах, таких як Carfax або Autocheck.

Wadium, kaucja do Licytacji, Transport morski samochodów, How it Works, Security deposit, Transport morski

Окремим питанням є питання омологації та пов’язаних з нею документів, наприклад, COC, який вже вимагається майже скрізь в Європейському Союзі. Більше про омологацію та інші пов’язані з нею теми ви знайдете в нашому інформаційному розділі.

Висновки польської влади щодо імпортованих післяаварійних автомобілів можна знайти за наступним посиланням: www.gios.gov.pl

Автомобілі з наведеними нижче правовстановлюючими документами не підлягають реєстрації в Польщі і можуть бути використані лише на запчастини. Вони також можуть бути зупинені на кордоні як нелегально перевезені відходи 

Ми рекомендуємо купувати пошкоджений або післяаварійний автомобіль тільки після того, як досвідчений дилер перевірить документацію.